Συμβουλευτική Γονέων

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η Συμβουλευτική γονέων αποτελεί ένα κομμάτι της ολιστικής παρέμβασης της οικογένειας στην αντιμετώπιση δυσκολιών που παρουσιάζουν τα μέλη της. Με πολλούς τρόπους μπορούν να βοηθηθούν γονείς μέσα από την συμβουλευτική.

Πολλές φορές η διαχείριση, η ανατροφή, μεμονωμένα και επαναλαμβανόμενα περιστατικά μπορεί να προκαλέσουν ανάγκη για περαιτέρω αναζήτηση και βοήθεια από ειδικούς.

Σε περιπτώσεις όπου ένα παιδί αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας που συνδυάζεται ακόμα και με ψυχογενή ή συμπεριφορικά θέματα, ένας γονέας μπορεί να βρει βοήθεια για τους τρόπους αντιμετώπισης του παιδιού του, αλλά και αντιμετώπισης των δικών του συναισθημάτων και αναγκών που συνήθως παραμερίζονται, εντείνοντας το ήδη υπάρχων άγχος.

Το άγχος και η αμφισβήτηση που βιώνουν πολλοί γονείς, αναρωτώντας συχνά «κάνω καλά τη δουλεία μου ως γονιός;», «είμαι καλός γονέας;» «μήπως δεν έπρεπε να φωνάξω στο παιδί μου;» καθώς και απορίες που σχετίζονται με «επιβράβευση, τιμωρία, συμφωνίες κτλ» μπορούν να βρουν λύση και ανακούφιση των συναισθηματικών αναγκών.

Πλέον πολλές έρευνες υποστηρίζουν την ανάγκη της συμβουλευτικής, προκειμένου να επιλύονται οικογενειακά ζητήματα και δυσκολίες, εξορκίζοντας παλαιότερες απόψεις που καθιστούσαν το είδος της παρέμβασης αυτής ως ταμπού ή ως μια «υπερβολή».

Τόσο ένα γονέας, όσο και το ζευγάρι μαζί μπορεί να απευθυνθεί σε έναν ειδικό και να συζητήσει την επίλυση και ανακούφιση των οικογενειακών του ανησυχιών.