Άρθρα
Ομάδες Γονέων
Η διεξαγωγή ομάδων γονέων είναι για εμάς σταθερή επιλογή και προτροπή προς τους γονείς με τους οποίους ήδη συνεργαζόμαστε, καθώς και κάλεσμα σε νέους/ες. Αυτό γιατί μέσα στις ομάδες δημιουργείται ένα περιβάλλον μοιράσματος, ασφάλειας, κατανόησης και...
Φυσικοθεραπευτικοί χειρισμοί για δυσλειτουργική θέση σώματος λόγω λανθασμένης στάσης
Χρησιμοποιούνται μπάλες, ρολά, λάστιχα, βαρίδια, σανίδες και δοκοί ισορροπίας, χρήση ιμάντων για ασκήσεις με αναρτήσεις κ.α. Το πρόγραμμα αποκατάστασης θα πρέπει να ακολουθηθεί από 3- 6 μήνες ανάλογα την περίπτωση..
Η σπουδαιότητα της σωστής στάσης του σώματος
Η στάση του σώματος είναι μια σημαντική πτυχή της καλής υγείας. Ως «στάση του σώματος» μπορεί να οριστεί ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να θέτουμε τον εαυτό μας ή τα άκρα μας σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα μας…
Τι είναι το ραιβόκρανο
Με το όρο ραιβόκρανο ορίζεται ως « η ακούσια κλίση της κεφαλής προς τη μια μεριά, η οποία προκαλείται από βράχυνση των μυών του αυχένα». Μια συνηθισμένη αιτία του ραιβόκρανου είναι μια «εγκλωβισμένη» και παρατεταμένη θέση του…
Σωστή στάση σώματος
Θα μπορούσες να αλλάξεις την στάση του σώματος σου αλλάζοντας μικρές συνήθειες στη καθημερινότητα σου, εκπαιδεύοντας το σώμα σου να κινείται, να κάθεται και να ξαπλώνει με πιο σωστό τρόπο.
Οδηγίες γραφής
Η σύλληψη ενός εργαλείου γραφής ( όπως μολύβι, ξυλομπογιά, μαρκαδόρος) περνάει από διάφορα στάδια εξέλιξης και ωρίμανσης (εικόνα 1), μέχρι το ίδιο το παιδί να καταλήξει σε ένα κράτημα (λαβή) του μολυβιού, όπου και θα αυτοματοποιήσει.
Κρανιοεγκεφαλική κάκωση στην εφηβεία
Η κρανιοεγκεφαλική κάκωση (ΚΕΚ) παρουσιάζει μια συνεχώς αυξανόμενη ποσοστιαία συχνότητα εμφάνισης και αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας παγκοσμίως με θνησιμότητα περίπου 15% στην περίοδο της εφηβείας (CDC, 2014).
Δυσκολίες της προσχολικής και σχολικής περιόδου
Η ανάπτυξη και η εξέλιξη των παιδιών περνάει μέσα από διάφορα στάδια κινητικής, γνωστικής, αντιληπτικής, κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης και ωρίμανσης. Μέσα από κάθε αναπτυξιακό στάδιο τα παιδιά καλούνται…
Δραστηριότητες για ανάπτυξη ομιλίας
Κάθε φορά που το παιδί ζητάει κάτι (αντικείμενο, φαγητό, τουαλέτα) και εσείς καταλαβαίνετε τι είναι αυτό που θέλει, ρωτήστε τον «Θέλεις… π.χ. μήλο;» Όταν απαντήσει «ναι», τότε εσείς ενθαρρύνετέ τον να πει την λέξη μήλο…